Former for fotomodeller

Fotomodeller er en af de centrale aktører i modebilledet. De er firmaernes ansigt udadtil og det er dem der præsenterer nyt tøj, smykker og ure.

Der findes dog mange modeltyper på markedet, som benyttes i mange forskellige sammenhænge. Designer-portalen.dk har set nærmere på disse. 

 

De mange modeltyper

Der er rigtig mange modeltyper og muligheder for at tage en specifik retning som model. Designer-portalen.dk har set nærmere på de mange modeltyper:

Fashion modeller

Fotomodel

Fashion modeller arbejder i høj grad med at præsentere tøj i kataloger og ved shows.

Denne gruppe starter typisk karrieren tidligt og må allerede i en alder af 25-26 betragte sig selv, som “gamle” i faget.

Der er rigtig gode indtjening i at være fashion model, hvis du slår igennem i store modebyer i Paris, Milano, New York eller London.

Kommercielle modeller

Kommercielle modeller fremtræder i højere grad i annoncer eller reklamefremstød. Det kan være film eller kampagner.

Det betyder at karisma er afgørende, men omvendt er kravene ikke lige så hårde. Det handler nemlig om at finde en person, som matcher produktets målgruppe.

Fitness model

En fitness model kræver næppe en større introduktion. Det er klart, at arbejdet består i at præsentere sportstøj og deltage i kataloger og kampagner, med sport og fitness i centrum.

Det betyder at du kan være aktiv helt til de når de 40 år, hvilket er markant længere end andre modeltyper.

Freelance model

En freelance model er en anden slags type, da de selv sørger for bookning og skaffe jobs. Det betyder at du skal være meget selvstændig og have kontakterne i orden.

Omvendt skal du ikke betale dele af din indtægt til modelbureauet, hvilket giver dig en større fortjeneste.

Glamour model

Glamour modeller skal virkelig være pæne, da de skal reklamere for badetøj og lingeri. Der er eksempler på at bløde former efterspørges, men generelt skal du få undertøjet til at fremstå sexet.

Denne modeltype vil typisk peake i alderen 20 – 30 år og det er specielt i USA at denne industri rummer gode muligheder for rejser og gode indtægter.

 

Denne artiklen har forhåbentlig givet dig et indblik i de mange typer i branchen.

Del artiklen...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone